Jak bezpečně převážet kola na dovolenou?

Blog > Jak bezpečně převážet kola na dovolenou?

05.12.2015

Jak bezpečně převážet kola na dovolenou?

Teplých dní stále přibývá a cyklistická sezóna začíná.

Převážení kol v kufru je nebezpečné, při prudším zabrzdění mohou ohrozit vaše zdraví. Ostré části mohou poškodit Váš interiér, ale hlavně kolo velmi neefektivní snižuje přepravní kapacitu auta. Fanoušci cyklistiky mají v zásadě dva hlavní způsoby jak převést kolo mimo interiér nebo kufr.

Střešní nosič

Střešní nosič nejméně zatíží rozpočet, nebrání přístupu ke kufru a nepotřebuje tažné zařízení. Na střeše odvezete i čtyři kola, ale připravte se na vyšší spotřebu a hluk na dálnici. Auto s koly na střeše je citlivé na boční vítr a nevejde se do garáže.

Základní údaj, který musíme vzít v úvahu je dodržení nosnosti střešního nosiče. Přeprava kol na střeše vyžaduje samotný nosič kol a základní střešní nosič s příčkami, na které se namontuje. Základní střešní nosič najde své využití i přes zimu na nosič lyží nebo pro autoboxy.

Vyhledejte si Vaše vozidlo v našem prohlížeči a ten Vám vyhledá vhodný nosič přímo na Vaše vozidlo.

Nosič na tažné zařízení

I u těchto nosičů je nosnost důležitým faktorem. Podstatným je údaj o maximální hmotnosti, povolené ve svislém směru na kouli tažného zařízení. Při tomto způsobu přepravy kol se spotřeba příliš nemění jako u střešního nosiče.

Při instalaci nosiče na tažné zařízení je třeba zadní SPZ připevnit na nosič, pokud tak neučiníte, hrozí Vám pokuta. Jednou z výhod nosiče na tažné zařízení je jeho kompaktní formát ve složeném stavu.

K nejběžnějším typům nosičů na kola je střešní nosič. Jeho hlavní nevýhodou je zavěšení kola až na střechu auta. Pro snadnější uchycení a méně fyzicky náročné, využijte střešní nosič na tažné zařízení.

Komentáře

Zatím žádné.
Navštivte naši prodejnu v Trenčíně
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - vše pro vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pá: 09:00 - 17:00
So - Ně: Zavřeno
   2010 - 2024    SGL cars