Víte, jaké žárovky potřebuje Váš automobil?

Blog > Víte, jaké žárovky potřebuje Váš automobil?

05.12.2015

Víte, jaké žárovky potřebuje Váš automobil?

Světlomety na osobních automobilech plní důležitou funkci nejen kvůli bezpečnosti, ale i z hlediska designu. Během desetiletí vývoje se z původně přídavného příslušenství stala pevná součást automobilového světa. Oblast automobilového osvětlení je dnes mimořádně bohatá. Světla na vozidlech mají různé velikosti, barvy, intenzity a využití.

Halogenové žárovky

Mezi halogenovými žárovkami najdeme množství typů, které nabízejí různou barvu i intenzitu. Největší předností halogenových žárovek je zejména výborná dostupnost, jednoduchá výměna a nízká cena.

H1 je jednovláknová halogenová žárovka používaná zejména v předních světlometech.

H2 je jednovláknová halogenová žárovka ne často používána.

H3 je jednovláknová halogenová žárovka používaná zejména v předních mlhových světlech, má jeden kontakt opatřen kabelem.

H4 je nejrozšířenější dvouvláknová halogenová žárovka používaná v předních světlometech.

H7 je jednovláknová halogenová žárovka používaná také v předních světlometech.

Xenonové výbojky

Xenony jsou často spojovány s drahými luxusními auty, případně tuningovými speciály. Jejich hlavním rysem je jasné bílé světlo, které je již z dálky snadno identifikovatelné. Při xenonových výbojek je světlo tvořeno elektrickým výbojem mezi dvěma elektrodami, které jsou uloženy ve skleněné baňce naplněny plynem, rtutí a jinými částicemi. Tato konstrukce zlepšuje odolnost vůči silničním otřesům a tedy prodlužuje životnost celé výbojky.

V naší nabídce najdete více druhů xenonových výbojek: D2RD1SD2SD3SD4S

LED diody

Použití LED diod v hlavních světlometech je sice zakázáno, ale stále mohou sloužit pro dekorativní účely např. osvětlení SPZ, osvětlení interiéru atd. Výhodou LED žárovek do auta je jejich dlouhá životnost, která je řádově vyšší v porovnání s halogenovými nebo xenonovými žárovkami. LED žárovky jsou i energeticky vysoce účinné, čili tvoří minimum tepla a většinu spotřebované energie přemění na světlo. LED žárovky se již běžně používají jako náhrada klasických typů v směrovkách, obrysových světlech nebo na denní svícení.

Komentáře

Zatím žádné.
Navštivte naši prodejnu v Trenčíně
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - vše pro vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pá: 09:00 - 17:00
So - Ně: Zavřeno
   2010 - 2024    SGL cars