Vybíráme auto do 60 000Kč

Blog > Vybíráme auto do 60 000Kč

05.12.2015

Vybíráme auto do 60 000Kč

Nízká cenová relace a chuť vlastnit obstojné auto, takový je nejčastější problém tuzemských motoristů. Do čeho se vyplatí investovat a od čeho dát naopak ruce pryč? Podívejme se tedy na ty nejznámější kousky.

Škoda Fabia
Vyplatí se koupě Fábie do 60 000? Za nás určitě! Za tuto cenu dostanete relativně nenáročné vozidlo, které můžeme koupit hned v několika motorizacích. Velmi často narazíme na tříválcový agregát 1.2 HTP, který není příliš oblíben. Je třeba ovšem říci, že je určen především k jízdě po městě a na to opravdu stačí. Pokud však kombinujete trasy, doporučujeme se poohlédnout po silnější 1.4, nebo naftové 1.9. Opravy na Fabii nejsou drahé a díky celkem chudé výbavě se mnoho prvků ani pokazit nemůže. Další výhodou je četnost, s kterou se Fábia vyskytuje na českých vrakovištích, náhradní díly naleznete téměř všude.


Škoda Octavia
Octavia je bezesporu velmi spolehlivé a povedené auto. Otázkou však zůstává, jestli se vyplatí koupit do 60 000Kč. Pokud vezmeme v potaz, že solidní Octavia se pohybuje až u hranice 100 000Kč musíme konstatovat, že nákup této Škodovky nedoporučujeme. Narazíte akorát na benzínové motorizace, které těžkou Octavii spíše štuchají, než tlačí (vyjma 1.8T) a naftový agregát bude mít v této cenové relaci opravdu obrovský nájezd.

Volkswagen Golf
Golf čtvrté generace nemusí být do 60 000 úplně špatnou volbou. Modely s koncernovým benzínovým agregátem nejsou příliš drahé, výbava je velmi bohatá a jízdní vlastnosti jsou taktéž velmi dobré. U hranice atakující 60 000 je na zváženou i naftový motor 1.9 TDI, který vydrží opravdu velmi mnoho. Určitě se však poohlížejte po co nejmladším kusu, Golfy starší generace pod r. 2000 nemají v dnešní době moc smysl.

Peugeot 307
První čistokrevný Francouz v našem výběru. Třistasedmička se tomuto výrobci opravdu povedla! Do naší cenové relace zapadá celkem s přehledem, motoricky jsou vhodné jak benzínové tak naftové motory, výbava a bezpečnost na vysoké úrovni, tudíž se zdá, že Peugeot 307 je ideální společník. Budoucí vlastník 307 bude muset počítat s dražším servisem, ovšem při troše štěstí nebude tolik potřeba.

Citroën C3
Další zástupce ze země galského kohouta. C3 je mladší sestrou již dříve velmi populárního Saxa. Nejčastěji nalezneme modely s benzínovým čtyřválcovým motorem o objemu 1,1 litru a naftový agregát 1.4 HDI. Téměř se 100% jistotou můžeme říct, že obě dvě motorizace jsou vhodnou volbou. Úsporná nafta jezdí opravdu do 5l. Na trhu nalezneme poměrně mnoho pěkných kousků, dá se tedy rozhodně vybrat.

Komentáře

  • Mato

    26.11.2016 11:04

    Autor textu zrejme nevidel dalej ako za vlastnu dedinu ... Otrasny clanok. Zdovodnit kupu fabie bez vybavy ze to je okej lebo sa nic nepokazi.... Sory ale to uz radsej na Lade budem chodit, s tym zadnym nahonom je aspon zabava... V danej cenovej relacii je cokolvek od VW group macka vo vreci. Videl som uz pojazdne 1.9, ktoresi znami kupili a do mesiaca sa robil servis za 2000 eur.... Ja som fanusikom francuzov,v sucasnosti mam doma dvoch a mal som uz dalsich troch a v rodine sme mali dokopi asi 12 francuzov a uplna spokojnost ale 307 neni podarene auto. Zavse spomeniem len prednu napravu a hrdzavebie podbehov... Motor1.4 hdi... Do mesta ale inac nic moc a bohuzial sa pri C3 setrilo na dieloch...
Navštivte naši prodejnu v Trenčíně
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - vše pro vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pá: 09:00 - 17:00
So - Ně: Zavřeno
   2010 - 2024    SGL cars