Vybíráme nové pětidvéřové auto okolo 200 000Kč

Blog > Vybíráme nové pětidvéřové auto okolo 200 000Kč

05.12.2015

Vybíráme nové pětidvéřové auto okolo 200 000Kč

Ještě před dvěma lety to vypadlo, že se s levnými novými auty roztrhl pytel. Téměř každý známý výrobce automobilů měl v nabídce low-costovou verzi pro nejméně náročné uživatele. Dnes je situace o něco složitější. Vybrali jsme pro vás 3 kousky, které stojí za to vyzkoušet!

Dacia Logan

„Rodinný vůz s elegantním designem za zajímavou cenu“ – přesně tento slogan uvádí rumunská automobilka ve svém oficiálním letáčku. Nenechme se však zmást původem, již od roku 1999 Dacia patří pod Renault a nutno podotknout, že partnerství s tímto francouzským výrobcem je na Dacii více než znát.

Oficiální základní cena se pohybuje okolo 170 000Kč. Co za to tedy dostaneme? Pětimístný sedan s benzínovým agregátem o objemu 1.2 litru a výkonem 54Kw. Výbava není na tak levné auto vůbec špatná, v základu dostaneme Airbagy řidiče i posádky, posilovač řízení, ABS, elektronický stabilizační systém, denní svícení nebo ukazatel optimálního rychlostního stupně.

Hyundai i10

Tato jihokorejská automobilka zná velmi dobře tuzemský trh. Bez nadsázky lze říci, že po klasické Škodovce Hyundai ví, jak nejlépe zapůsobit na českého zákazníka – model i10 je toho názorným příkladem.

Za cenu lehce přesahující 200 000Kč dostane zákazník automobil nižší střední třídy s velmi ucházející výbavou. ABS, stabilizační systém, brzdový systém BAS, airbaigy, imobilizér, posilovač řízení, výškově stavitelný volant, centrální zamykání, tónovaná skla či úchyty pro dětskou sedačku nabídne i nejlevnější verze s benzínovým agregátem o objemu 1,0 litru a výkonu 66 koňských sil.

Škoda Fabia

Netřeba zdůvodňovat potřebu zařadit Fabii do našeho testu. Tato škodovka vévodí českým silnicím a z hlediska popularity se těší obrovského zájmu tuzemských řidičů. Co nám tedy pětimístná varianta třetí generace Fabie nabídne?

Auto roku 2015 v základní škodovácké výbavě Active pořídíte za 235 000Kč. Oproti svým konkurentům nová Fabie vyniká především moderním a velmi elegantním designem, kvalitou zpracování a tradicí, s kterou se tato Škodovka vyrábí. S výbavou a cenou to je však horší. V základu si můžete dopřát pouze jednolitrový agregát o výkonu 44Kw, který bude určený především na městský provoz. Za nejpodstatnější prvky výbavy vozidla můžeme považovat systém Start and Stop, 6 airbagů, stabilizační systém, multikolizní brzdu či EBP.

 

Závěrem musíme konstatovat, že situace na trhu s levnými vozidly se za poslední dva roky opravdu zhoršila. Tří dveřové varianty se stále vyrábí za příznivé ceny, ovšem vozidla, které by mohla posloužit i rodině do 200 000Kč téměř nenajdete. Při výběru nového levného automobilu doporučujeme předem promyslet financování, zamyslet se nad využitím vozidla a především se zajímat o výsledky bezpečnostních zkoušek.

Komentáře

Zatím žádné.
Navštivte naši prodejnu v Trenčíně
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - vše pro vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pá: 09:00 - 17:00
So - Ně: Zavřeno
   2010 - 2024    SGL cars