5 největších držáků, aneb auta, která budou jezdit věčnost. Patři mezi ně i to vaše?

Blog > 5 největších držáků, aneb auta, která budou jezdit věčnost. Patři mezi ně i to vaše?

05.12.2015

5 největších držáků, aneb auta, která budou jezdit věčnost. Patři mezi ně i to vaše?

5. Volkswagen Passat B5

Pátá generace populárního Volkswagenu vydržela opravdu hodně. Model prošel za dobu své výroby faceliftem a prodával se hned v několika motorizacích. Díky své odolnosti byla nejpopulárnější 1.9 TDI. Ne nadarmo se jedná o jedno z nejvíce stáčených aut u nás. Na trhu najdeme kusy, které vydržely nájezd i milion km.

4. Audi A4


Netřeba dlouze vysvětlovat, proč A4 patří do našeho výběru. Legendární model německé automobilky snad nejde zničit. Ještě dnes nalezneme na silnicích vozy, které patří do minulého století, respektive A4 drží jedno prvenství, vyrábí se od roku 1994 až do dnes.

3. Volvo V70


Volvo V70 je sympatický kombík vyšší střední třídy. Jeho první generace byla prodávána od roku 1997. Ačkoliv po našich silnicích nejezdí tolik kusů, oblibu si „vé sedmdesátka“ získala především pro svoji spolehlivost a nezničitelnost karoserie. Pravdou je, že Volvo při výrobě nešetřilo, tudíž je pravděpodobné, že tohohle čistokrevného Švéda potkáme na silnicích ještě za pár let.

2. Honda Civic 5g a 6g


Ne nadarmo se říká „Japonec na konec“. Civic páté a šesté generace vydržel opravdu mnoho. Většině konkurentů v našem žebříčku hrál do karet kvalitní naftový motor, u Civicu se jeho majitelé mohli spoléhat na benzínový čtyřválec, který se vyráběl hned v několika verzích. Jedno však měl společné, nízkou spotřebu a velmi dobrý výkon. Proto není náhodou, že některé starší kousky potkáváme dodnes.

1. Škoda Octavia 1


Ano, je tomu tak, vyhrává jedničková Octavia. Mnozí by mohli namítat, že zástupce české Škodovky není co se do zpracování týče ani zdaleka tak kvalitní jako koncernový bratr VW. Některé motorizace (především z počátku výroby) se opravdu nepovedli, respektive montovat staré nevýkonné benzínové jednotky do těžkých Octávií byl velký problém. Co však nikdo Octavii neodpáře je četnost, s kterou se vyskytuje na našich silnicích a taky obliba u motoristů. Koncernový naftový agregát láká do dnes, cena náhradních dílů není příliš vysoká a ochota motoristů udržovat v chodu i 15 let staré vozy je opravdu velká.

Komentáře

Zatím žádné.
Navštivte naši prodejnu v Trenčíně
SGL Cars

SGL Cars Trenčín - vše pro vaše auto

Zlatovská 27
911 05 Trenčín - Zlatovce
Slovensko
Po - Pá: 09:00 - 17:00
So - Ně: Zavřeno
   2010 - 2024    SGL cars